nem post

Párkapcsolati előadás Szalontai Miklóssal

Szalontai Miklós

Pár-baj vagy boldogság? Kell választani??


 

Miről is szólnak majd az előadások?
Az életünk egyik legbonyolultabb kérdéséről, a párkapcsolatunkról.

Amíg új egy párkapcsolat, addig minden szuper… de aztán jönnek a mindennapok, újabb és újabb helyzetek, és döntenünk kell benne. Van, amikor jól döntünk, van, amikor nem. Ezzel még nem is lenne probléma (mindenkinek joga van rosszul dönteni), ha többször döntenénk jól.. de mi van akkor, ha nem így sikerül?

Mert valljuk be: sokszor nem így sikerül. Senki nem tanított, készített fel ezekre a helyzetekre, és még tapasztalatunk sincs. Lehet, hogy láttuk a barátainknál, de hát nem biztos, hogy az ő élethelyzetük megegyezik a miénkkel. És talán - urambocsá'! -, még az is lehet, hogy csak a felszínt látjuk, vagy amit láttatni szerettek volna.

TUDJON MEG TÖBBET A PÁRKAPCSOLATOK MŰKÖDÉSÉRŐL!

A mai kapcsolatokban lila fátyol 1-2 év, utána, ha egy kapcsolat nem tud elmélyülni, izgalmassá válni, megette a fene... Ha egy kapcsolatban az újdonság egyenlő az izgalommal, akkor nincs értelme a párkapcsolatnak. Akkor tessék 1-2 évente váltani!...

Az igazi izgalom az 1-2 év után jön!! ..amikor úgy gondoljuk, hogy teljesen megismertük egymást. Na, ekkor kell a mélységeinket is megmutatni, alá menni a felszínnek, persze ehhez mindig kell a párunk kíváncsisága is.
Ez a legjobb fokmérője egy kapcsolatnak!
Ameddig kíváncsi vagyok, addig jó, de ehhez mindkét fél kell. Sajnos, amikor azt sem kérdezzük meg, hogy milyen volt a napod; vagy erre az a válasz: "semmilyen", akkor magunkban keressük a hibát (falépítés). Ezt hívjuk társas magánynak. Ha ezek a párok nem dolgoznak magukon, előbb-utóbb a magány lesz a párjuk.

A kapcsolat mélyüléséhez a kommunikáció elengedhetetlen. Ezekben a beszélgetésekben izgalmas dolgok derülnek ki a párunkról, és ilyenkor építjük a közös értékrendünket.
Milyen hatalmas bizalom ez mindkét félnek, de ez az igazi harmónia a jó párkapcsolat alapja.

A hűség és a hűtlenség egyidős, de a hűséget sok emberre csak rákényszerítették...