nem post

Piros Kata

Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzam és elmondjam ki vagyok, és mit jelent számomra a Jóga. A nevem: Piros Kata - Hatha és Ashtanga Jógát tanítok. (Végzettség: 200 órás Hatha Jógaoktató – Yoga Alliance International, 200 órás Ashtanga Jógaoktató – Yoga Alliance International)

Az élet úgy hozta, hogy ebben teljesedtem ki, erre az ösvényre lépve találtam meg az utam és a számomra leghelyesebb irányt. Amikor elkezdtem jógázni álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt én ennyire fogom szeretni csinálni és tanítani egyaránt.

Mélyen legbelül úgy érzem, ha már csak egy kis töredék részét is át tudom adni annak, amit én jógázás közben érzek, már akkor jó dolgot sikerül elérni. Nem titkolt szándékom az, hogy megszerettessem az emberekkel ezt a fajta mozgásformát, és hogy egyszer majd mindenki jógázzon.

Példaképem: Kino MacGregor szavaival élve írnám le, mit is jelent számomra a jóga, mert mélyen tudok azonosulni minden szavával és gondolatával:

.. Első látásra a jóga csak egy menő mozgásforma, amely során ide-oda hajlítod és csavargatod a testet, hogy hajlékonyabb és fittebb legyen. Sokan a jógatanárok és a komoly gyakorlók szálkás, izmos alkata láttán kezdenek el gyakorolni. Lehet, hogy néhányan a külsejük miatt kezdenek el jógázni, a jóga mégis elsősorban a legbelsőbb önmagad őszinte és spirituális kutatása!

A jóga olyan rendszer, amely a testben egészséget, az elmében békét, az érzelmekben pedig kiegyensúlyozottságot teremt.

A jóga az önmagadra ébredés útja, amelyet csak a test, az elme és a lélek egyesítésével érhetsz el. Az elme világítja meg az utat, a test járja végig, és a bátor szív nyitja ki a kapukat, amelyek a tartós, belső békéhez vezetnek.

A jóga lehetőséget biztosít arra, hogy mélyen higgyünk önmagunkban, nehéz mozdulatsorokat tanít, amelyeket végül könnyedén és elegánsan gyakorlunk. A lehetetlen pózok gyakorlásával a jóga felfedi, hogy nem is a fizikai forma elérhetetlen, hanem a háborítatlan belső béke állapota. A kihívást jelentő ászanák nem csupán a határaid feszegetését szolgálják, lehetőséget nyújtanak a spirituális izmaid „megerősítésére” is, valamint bátorságot adnak, hogy az eddigi ismereteiden túlmutató életet képzelj el magad számára.

A gyakorlástól mindig azt kapjuk, amit beleteszünk….”

Ha ennek a pár sornak az elolvasása után kedvet kaptál kipróbálni a jógát, akkor ne habozz csatlakozni, mert légy bármilyen fizikai vagy lelki szinten, én minden kedves érdeklődőt szeretettel várok!