nem post

2018, a Vénusz Éve - V. Tóth Edit asztrológus cikke

Szeretettel üdvözlök minden kedves Olvasót!

 

Vincze Edit vagyok, asztrológus. Nemrég csatlakoztam a ‘Van Egy Hely’ Életenergia Központ szakembereinek csoportjába. A honlapon már fent van bemutatkozásom röviden, de hogy még teljesebb képet nyerjenek rólam és hogy asztrológiailag hogyan is értelmezem a minket körülvevő világot, úgy Fent, mint Lent, ehhez úgy gondoltam leghitelesebb talán az lenne, ha pont futó évünket, a Vénusz évét mutatnám be, hogy mit is tartogat számunkra...

 

2018 a Vénusz éve…

 

Saját uralkodó Bolygóval bír minden év. 2018 uralkodó Bolygója a Vénusz.

Vénusz asztrológiai jegye: Bika és Mérleg                          

A Bikában és a Mérlegben dominál, a Bika és Mérleg jegyűeket uralja. A Vénusznak van egy belső (Bika) és egy külső (Mérleg) oldala mindkettőt a Vénusz határozza meg, ad értéket és ennek alapján orientációt.

 

Vénusz a szerelem, a szépség, a pénz, az értékek, és a művészetek Planétája. Továbbá a Vénuszhoz társíthatóak a testi vágyak, mint Bika minőség, az élet élvezete, a társasági életforma, pl. közös kávézások, jó beszélgetések, együtt vásárlások. És idetartozik a pénz, a luxus, örömteli érzéseink, harmónia-, boldogság-, vidámság-, békesség-, nyugalom érzeteink, a kiegyensúlyozott életmód és étrend és az együttműködés képessége is ideértendő. És a nagybetűs Szerelem is idetartozik, nagyon is!

 

No, egész jól hangzik a Vénusz éve!

 

Azonban, mint minden Bolygónak, a Vénusznak is van negatív hatása, amire jó odafigyelnünk, mert ha tisztában vagyunk az adott bolygó /adott év esetleges diszharmónikus aspektusaival, könnyebben is kezelhetjük ezeket. Vénusz lehet pl. a kényelmi lustaság, a túlzott költekezés, a tökéletes testre való törekvés, a túlzásba vitt flörtölés, vagy a luxus javak hajszolása.

 

Kiemelem a Vénusz szerelem, és pénz értelmezését, jelentését. Attól, hogy a Vénusz a szerelem és a pénz éve is lesz, leginkább innen érkezhetnek ráhatások, ez azonban korántsem garantálja még, hogy mindenkinek rögtön meg is adatik a kellemes partner, a sok pénz, esetleg mindkettő egyszerre. Sőt, mivel Vénusz a túlköltekezést is jelentheti sokszor, így Vénusz évében olyanra is kiadhatunk pénzt, amire épp nincs is szükségünk, vagyis előfordulhat, hogy inkább kifolyik kezünk közül a pénz, mintsem gyarapodna. És eképp lehetünk a partner kereséssel is. Sokszor van, hogy annyira akarunk már párt találni, partnert 'fogni', hogy pont ebbéli hajszánkban 'csúszik ki' a kezünk közül mindenki. Mivel Vénusz az egyensúly is, akkor járunk a legjobban, ha mérsékletesek tudunk maradni a pénz, partner keresés, az élvezetek terén, egyszóval minden téren! Örüljünk, barátkozzunk, együnk-igyunk jókat, finomakat, vegyünk szép ruhákat, lakásunkba új berendezéseket, holmikat, díszeket, utazzunk – de mindent MÉRTÉKKEL! És közben örüljünk az apró sikereknek, apróságoknak, a parányi győzelemnek is! Néha parányi győzelmeink is sokat jelenthetnek szívünknek. Az ’apró lépések művészete’ éppen abban rejlik, hogy jelképesen minden elért apróságnak tudunk örülni. Tanuljunk meg kicsiben is kérni, aprócska dolgokat kívánni, pl. kis boldogságot. Néha a nagy szomorúságok, vagy nélkülözések közepette egy kis enyhítő boldogság a világot jelenheti!

 

Részemről pl. nagyon hiszek abban, hogy mindennap jó adni-kapni egy kis apró kedvességet! Mindennap egy új nap – mindennap cselekedjünk valami jót! Ha ezt áramoltatjuk, akkor tényleg szép vénuszi évet írhatunk, hisz ha jó minőségben veszünk részt az Élet Körforgásában, csakis a szépet, jót fogjuk magunk is visszakapni! Ha éppen „csak egy átlagos nap” van, akkor is mosolyogjunk egymásra, és legyünk olyan kedvesek, ahogy azt mi magunk is a nehéz helyzetekben elvárnánk! Apró dolog, de máris tettünk valamit a világ arculatáért és benne mások jókedvére...

 

Vénusz egészségügyi vonatkozásban: Pihenés, feltöltekezés nélkül nincs harmónia, márpedig a Vénusz pont erről szól. Vénusz évében igyekezzünk nem túlhajtani magunkat (persze a főnökünktől majd ne így kérjük a szabadságot, hogy; 'de hisz az asztrológus Edit azt mondta, hogy sokat pihenjünk’...)

 

Figyeljünk oda testünkre (úgymint Bika-Vénusz = Test)... Naponta legalább egy órát / félórát legyünk egyedül, csendben, békében. Ez ugyanannyira fontos, mint társasági életünk, a barátokkal való beszélgetés, együtt kávézás. És olvassunk is sokat. Művelődjünk. Járjunk el színházba, kulturális központokba. És figyeljünk meg dolgokat... Legyünk éberek, ugyanakkor figyeljünk arra, hogy mikor van itt megint az ellazulás ideje...

Fékezés-haladás művészete... A pihenés, kikapcsolódás, olvasás,  jó beszélgetés, jóízű nevetés, egy gondolat ébresztő jó film, egy vidám társaság és napi munkánk jó egyensúlya csodákra képesek - próbáljuk ki.

És sokszor pont olyankor érkeznek, nem várt irányból a szerelmek is, amikor éberebben, pihentebben tudunk többfelé is figyelni! Vagy akár egy jó üzleti /munkahelyi ajánlat is érkezhet ilyenkor!

 

Fentiek mind Vénuszhoz tartozó finom minőségek, úgy munka, mint pihenés terén is. Használjuk e lehetőségeket. Vénusz éve mantrája: ”Minden normális, amire a lelkünk legmélye tisztán, igaz áldását adja!”

 

Szeretettel várok minden kedves Érdeklődőt tanácsadásaimra, tanfolyamaimra!

 

Vincze Edit, 06-30-491-6514

Jungiánus Asztrológus, Reiki-, és Kristálygyógyász

Lélek-terapeuta /Család-, és párkapcsolat-terapeuta

Írj a vendégkönyvbe

Filtered HTML

  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.